Recept: Marinované kuracie krídelká na grile

Kuracie krídelká sú ideálne na každé grilovanie. Správne marinované sú šťavnaté, jemné a chutia fantasticky. Tento recept je jednoduchý a vhodný aj pre začiatočníkov.

Ingrediencie

  • 1 kg kuracích krídeliek
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 2 PL medu
  • 2 PL olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • Šťava z 1 citróna
  • Soľ, čierne korenie, sladká paprika

Postup

  1. Zmiešaj všetky suroviny do marinády.
  2. Krídelká nalož do marinády aspoň na 4 hodiny (ideálne cez noc).
  3. Griluj na strednom ohni cca 20 minút. Pravidelne otáčaj.
  4. Na konci potri zvyšnou marinádou pre výraznejšiu chuť.

Tip: Podávaj s čerstvým šalátom alebo grilovanou zeleninou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *