Toto je veľmi jednoduchý a rýchly recept na parádny šalát s bravčovou panenkou na hubách a hruške.
Šalát s bravčovou panenkou na hubách a hruške
Poricie
2
porcieČas prípravy
5
minutesČas pečenia
10
minutesIngrediencie
200 g Bravčová pananka
50 g Tmavé šampióny
1 ks Rímsky šalát
1/2 ks Hrušky – čím sladšia tým lepšia 🙂
2 pl Olivový olej
1 štipky Soli
1 štipky Čierneho korenia
3 kvapky Biele balzamiko
Postup
- Umytú panenku nakrájame na kolieska o hrúbke 3 až 4 centimetre. Dobre osolíme a okoreníme čiernym korením. Odložíme na chvíľu nabok, nech si mäso oddýchne, kým si nakrájame ďalšie veci.
- Rukami natrháme umyté šalátové listy na menšie kúsky, pokrájame šampióny na polovičku a taktiež si nakrájame hrušku na kocky.
- Šampiony si hodíme na rozpálenú panvicu, kde sme si dali polievkovú lyžicu olivového oleja. 3 minútky porestujeme a pridáme panenku, spolu s hruškou a vetvičkou rozmarínu. Rozmarín spolu s karamelizovanou hruškou dá celému jedlu nádhernú vôňu a chuť. Bravčovú panenku otočíme asi po 3 minútkach na druhú stranu. Po ďalších 3 minútach panenku vypneme a zakryjeme pokrievkou. Natrhaný šalát v separátnej miske polejeme olivovým olejom a strekneme trošku bieleho balzamika. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Dobre premiešame.
- Šalát pekne naaranžujeme do stredu veľkého taniera, pridáme z panvice huby, hrušku a nakoniec na poli prerezanú bravčovú panenku. Bravčová panenka má byť v strede pekne ružová a mäkučká. Na záver môžete pokvapkať jedlo výpekom z panvice. Dobrú chuť prajem