Šalát s bravčovou panenkou na hubách a hruške

Toto je veľmi jednoduchý a rýchly recept na parádny šalát s bravčovou panenkou na hubách a hruške.

Šalát s bravčovou panenkou na hubách a hruške

Recipe by grilmajster
Poricie

2

porcie
Čas prípravy

5

minutes
Čas pečenia

10

minutes

Ingrediencie

  • 200 g Bravčová pananka

  • 50 g Tmavé šampióny

  • 1 ks Rímsky šalát

  • 1/2 ks Hrušky – čím sladšia tým lepšia 🙂

  • 2 pl Olivový olej

  • 1 štipky Soli

  • 1 štipky Čierneho korenia

  • 3 kvapky Biele balzamiko

Postup

  • Umytú panenku nakrájame na kolieska o hrúbke 3 až 4 centimetre. Dobre osolíme a okoreníme čiernym korením. Odložíme na chvíľu nabok, nech si mäso oddýchne, kým si nakrájame ďalšie veci.
  • Rukami natrháme umyté šalátové listy na menšie kúsky, pokrájame šampióny na polovičku a taktiež si nakrájame hrušku na kocky.
  • Šampiony si hodíme na rozpálenú panvicu, kde sme si dali polievkovú lyžicu olivového oleja. 3 minútky porestujeme a pridáme panenku, spolu s hruškou a vetvičkou rozmarínu. Rozmarín spolu s karamelizovanou hruškou dá celému jedlu nádhernú vôňu a chuť. Bravčovú panenku otočíme asi po 3 minútkach na druhú stranu. Po ďalších 3 minútach panenku vypneme a zakryjeme pokrievkou. Natrhaný šalát v separátnej miske polejeme olivovým olejom a strekneme trošku bieleho balzamika. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Dobre premiešame.
  • Šalát pekne naaranžujeme do stredu veľkého taniera, pridáme z panvice huby, hrušku a nakoniec na poli prerezanú bravčovú panenku. Bravčová panenka má byť v strede pekne ružová a mäkučká. Na záver môžete pokvapkať jedlo výpekom z panvice. Dobrú chuť prajem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *